Ziggo storing

Een Ziggo storing op je telefoon, televisie of internet is altijd vervelend. Bij deze provider weten ze daar alles van. Dagelijks krijgen ze honderden meldingen binnen van mensen bij wie er iets aan de hand is met hun verbinding of apparaat. Meestal gaat het hierbij om kleine problemen die snel verholpen kunnen worden. Speciaal daarvoor heeft Ziggo ook een pagina waar je zelf kunt opzoeken wat jouw probleem is, met daarbij ook de meest voor de hand liggende oplossing. Werkt deze niet, dan kun je natuurlijk altijd nog bellen.

Ziggo mail storing

Een storing op je mail is bijzonder vervelend, helemaal als dit probleem ligt bij Ziggo mail storing. Mocht dit niet het geval zijn, dan ligt de storing waarschijnlijk toch bij jezelf. Misschien heb je iets gewijzigd in je Ziggo mail instellingen of gebruik je goedkope UTP netwerkkabels, voor alle problemen zijn er wel stappenplannen (e-mail handleidingen) dit tot een oplossing leiden. We zullen hieronder enkele oplossingen bieden.

Frequentie overbelasting

Vooral in grote steden als Amsterdam, Den Haag of Groningen wil er bijvoorbeeld nog wel eens wat aan de hand zijn met je wifi of het signaal van je mobiele telefoon. Dat komt vooral omdat er in grote steden nou eenmaal veel mensen op een klein oppervlakte wonen die allemaal graag snel en soepel gebruik willen maken van het internet. Daarvoor zijn veel telefoon palen nodig die de signalen op kunnen pikken en doorgeven en andersom natuurlijk. Die de informatie van het internet door kunnen geven naar jouw telefoon. Deze informatie wordt altijd draadloos doorgestuurd door middel van zendfrequenties. In principe werken deze hetzelfde als de frequenties van de radio. Het probleem op plekken met veel mensen is dat er ook veel apparaten zijn die ongeveer op dezelfde frequentie ‘praten’ met de telefoon mast. In dat geval kan het signaal soms zwak worden of soms helemaal wegvallen. De oplossing is overigens heel simpel. Stel je wifi router gewoon in op een ander kanaal.

Tv signaal

Een ander veel voorkomend probleem bij Ziggo is het wegvallen van het tv-signaal. Tegenwoordig zijn in principe alle tv’s digitaal aansloten en dus komen storingen bij je tv gelukkig veel minder vaak voor dan vroeger en al helemaal niet meer vanwege het slechte weer. De meest voorkomende problemen met de televisie is tegenwoordig dat het signaal stoort en dat levert soms blokjes of strepen op in je beeld. Dit komt meestal omdat het signaal van jouw televisie stoort met een ander apparaat. Dit kan soms een andere televisie zijn, maar ook de 4g zend mast die honderd meter verderop staat. Ook bij dit probleem is het opnieuw instellen van de televisie op een ander kanaal vaak de oplossing.

1 gedachte over “Ziggo storing”

Laat een reactie achter