UPCmail

UPCmail biedt elk apparaat met een internetverbinding en een browser de mogelijkheid om vanaf elke plek ter wereld gebruik te maken van e-mail. UPC webmail ondersteunt elke moderne browser, zoals Microsoft Explorer, Microsoft Edge, Chrome, Firefox, safari en Opera. Voor je e-mail is 5 gigabyte ruimte beschikbaar. Daarnaast mag je nog 10 gigabyte gebruiken voor opslag van foto’s, video’s en dergelijke. Qua functionaliteit is UPC webmail vergelijkbaar met alle ‘normale’ software, zoals Outlook, Hotmail en Gmail. Overigens is het ook goed mogelijk om je e-mailadres te benaderen met traditionele e-mail programma’s.

UPC heeft in 2014 provider Ziggo overgenomen en is sindsdien verder gegaan onder de merknaam Ziggo. Hoewel de naam UPC helemaal verdwenen is wordt de extensie @upcmail nog wel steeds gebruikt. Ook zijn er zoor eerdere overnames nog diverse extensies die je mag gebruiken als je UPCmail hebt. Dat zijn: @ziggo.nl, @chello.nl, @home.nl, @casema.nl en @quicknet.nl.
Houd er wel rekening mee dat je de instellingen van je e-mailadressen moet doen vanuit mijnziggo, de portal van Ziggo. Vanuit die portal heb je ook toegang tot allerlei andere handige services.

UPCmail inloggen

UPC webmail is een flexibele en veilige manier voor de afhandeling van je e-mailverkeer. Zelfs als je geen laptop, smartphone of tablet bij de hand hebt, kun je op een willekeurige computer met internettoegang je e-mailverkeer afhandelen. Het enige wat je nodig hebt zijn je gebruikersnaam en het wachtwoord. Daarmee kun je via deze pagina inloggen. Met webmail heb je minder last van beveiligingsproblemen dan met een computer met een e-mailprogramma. Een gewone computer of laptop kun je kwijtraken en hij kan kapot gaan. Als dat gebeurt ben je al je e-mails kwijt. Met webmail worden je berichten veilig bewaard op de servers van Ziggo. Er is volop ruimte om er vele duizenden e-mailberichten op te slaan.

Wachtwoord vergeten

Als je het wachtwoord van je UPC mail account kwijt bent geraakt kun je in enkele stappen een nieuw wachtwoord aanvragen. Dat doe je via de portal van Ziggo: MijnZiggo. Log hierop in en kies in het menu voor de optie ‘Producten’ en vervolgens voor het tabblad ‘Internet’. Ga nu naar de optie ‘Instellingen’ onder je e-mailadres. Wijzig het wachtwoord en selecteer daarna ‘opslaan’. Nu heb je het wachtwoord van de UPCmail veranderd en kun je met je nieuwe wachtwoord inloggen op UPC webmail.

UPCmail instellen

Het instellen van UPCmail is niet ingewikkeld en wordt in enkele stappen doorlopen. Je kunt gebruik maken van IMAP en van pop3 voor de inkomende berichten. Ga op je device naar de accountinstellingen en zoek de uitgaande berichten op. Voor pop3 gebruik je de server pop.ziggo.nl, met serverpoort 995, TL5/SSL versleuteling, authenticatie is vereist. Voor IMAP is de server imap.ziggo.nl, met serverpoort 993 en TSL/SSL versleuteling. Ga nu naar de instellingen voor uitgaande berichten. Gebruik als server smtp.ziggo.nl, serverpoort 587 met bij voorkeur STARTTLS en anders TSL/SSL versleuteling. Verificatie is vereist.

Laat een reactie achter