Hotmail inloggen

Waar Gmail de emailbrowser is van Google, is Hotmail dat van Microsoft. Verder zijn beide mailboxen in grote lijnen hetzelfde. Ze zijn allebei overal te wereld te openen via je browser en je kunt ze makkelijk verbinden met andere producten en diensten van dezelfde aanbieder. Ook het aanmaken, inloggen en aanmelden is in principe bij beide e-maildiensten hetzelfde. Het is voor veel mensen dan vooral ook een kwestie van smaak en gewenning welke mailbox ze zullen gebruiken. Daarnaast kun je natuurlijk ook besluiten om niet te kiezen en bij beiden een account aan te maken.

Neef van Outlook verschilt met Gmail

Hotmail is verder een duidelijke neef van het bekende outlook. Het grote verschil is dat outlook altijd gekoppeld is aan jouw computer. Nu zijn er wel wat trucks te bedenken om je outlook ook van buitenaf te kunnen openen, maar echt praktisch is dat toch niet. Hotmail komt er het dichtste bij. In ieder geval wat uitstraling betreft. Bij Hotmail heb je altijd vijf gigabyte vrije opslagruimte, tegenover vijftien gigabyte bij Gmail. Verder heeft Hotmail, iets meer dan Gmail, de neiging om reclames te laten zien onderaan het scherm.

Hotmail aanmaken en aanmelden

Wil je graag een account aanmaken voor Hotmail, dan heb je eerst een login nodig. Dat is een combinatie van een gebruikersnaam en een wachtwoord. In principe hetzelfde als voor iedere internet dienst waar je gebruik van wilt maken. Je gebruikersnaam is altijd hetzelfde als je e-mailadres. Deze kun je zelf verzinnen en gebruiken, tenzij iemand anders je voor is geweest. Je wachtwoord wordt daaraan gekoppeld en op deze manier kun je overal ter wereld via je browser inloggen op je email. Voor veel mensen is dit tegenwoordig de standaard, omdat je zo ook op je werk in kunt loggen op je privé mail en vice versa. Aanmelden bij Hotmail kun je meestal ook automatisch instellen door je browser jouw gebruikersnamen wachtwoord te laten onthouden. Start je Hotmail dan op, dan ga je gelijk door naar de e-mails.

Laat een reactie achter